Solheim hyttegrend

Kort vei til naturparadiset

Svein Ove Nordsveen er eier og daglig leder av Solheim Hyttegrend i de naturskjønne Femund-Engerdalstraktene. I tillegg er han grunneier, noe som gir ham en stor fordel når han skal selge tomter og hytter.

– Jeg har holdt på med dette i snart femogtyve år nå. Det at jeg også er grunneier, gjør det ekstra trygt for kundene. Jeg bor her selv, er kjent i området. Kundene kan spørre om alt, og få svar på det meste. Fra hvor du finner de beste skiløypene til hvor du fanger den feiteste fisken. Vi har over ni hundre fiskevann på ett fiskekort.

Moltemyrer fri for bjørn

– Men moltemyrene er vel en godt bevart hemmelighet? Det er jo aldri så mye bjørn rundt myrene som i august har jeg hørt?

Å nei da, vi forteller deg gjerne hvor du finner moltene også. Jeg liker nemlig ikke de bærene. Her oppe har vi bare bjørn når vi ikke har molter! Det er verdt å huske på at vi lever av fornøyde kunder. Vi har en veldig tett oppfølging og nærhet til kundene. Vi skreddersyr opplegg ut fra de behovene kunden måtte ha. Og vi bistår med alt gjennom én kontaktperson hele veien, fra A til Å. 95 % av kjøperne ønsker at vi tar hånd om alt, slik at de slipper å forholde seg til så mye. Det gjør at prosessen er smidig. Jeg ordner alt fra grunnmur og helt opp til pipa: utgraving, rørlegger og elektriker. Hvis en kunde ønsker å gjøre arbeid selv, åpner vi naturligvis for det også.

«Er vi snart framme?»

– Hva bør man tenke på da, dersom man skal kjøpe tomt eller hytte av deg? Hvilke råd og tips vil du gi en fersk hyttekjøper?

– Behovene er jo veldig individuelle. Først må man kartlegge det. Mange er for eksempel opptatt av avstander, hvor lang tid det tar å komme seg på hytta fra hjemstedet sitt. Hvor mange har ikke hørt omkvedet «Er vi snart framme nå?» Jeg oppgir gjerne avstand i tid, og ikke i mil. Vi ligger for eksempel innafor tre timer med bil fra Oslo, på fin vei uten særlig kø. Du har E6, og deretter Trysilveien, med trafikk som glir mye lettere enn for eksempel hvis du skal til Sjusjøen eller Lillehammer.

Fleksible tomter til gode priser

– Så har du dette med pris. Vi ligger jo langt lavere i pris enn mange andre hyttefelt. I tillegg bør en hyttekjøper sette seg inn i hvor mange bygninger det er lov til å føre opp på den eventuelle tomta de kjøper. Vi operer i snitt med tre bygninger på store, romslige tomter. Mange tenker at det har de ikke bruk for. Garasje for eksempel. Kan det være nødvendig tenker mange. Men senere erfarer de at det kunne jammen vært lurt likevel.  Både for å ha et sted å sette bilen under tak, og i tillegg ha litt lagringsplass/bodplass. Dette gjelder for omtrent 70 % av kjøperne våre!

Kartlegging

– Jeg oppfordrer kundene til å tenke nøye gjennom dette på forhånd. Hva slags hytte vil du ha? Min erfaring er at mange er opptatt av å bygge hytte for alle andre enn seg selv. De vil ha plass til venner og familie, og mange ender opp med å tenke litt for stort. De vil bygge større enn behovet er.  Jeg gir ofte det rådet at de bør tenke på seg selv først. Kanskje føre opp en hytte i moderat størrelse, og senere sette opp et anneks. Det har flere fordeler. Det ene er den økonomiske, at ikke alt behøver å bygges på en gang. En annen åpenbar fordel er å ha to adskilte boenheter. Det er jo ikke alltid at alle ønsker å være under samme tak…

Beste kvalitet og full kontroll

Desto mer man har tenkt ut på forhånd, jo lettere er det å finne de beste løsningene. Jeg anbefaler ofte kjøperne at vi tar hele prosessen, med det nettverket og de kontaktene jeg har. En annen ting kunder er opptatt av, er kvaliteten på hyttene og arbeidet vi leverer. Det kan jeg garantere. Jeg bor her, som sagt, og treffer alle hytteeiere, i skiløypa, på butikken, i hyttefeltet. Jeg har ikke råd til å levere noe dårligere enn aller beste kvalitet.

Vi tar også fullt ansvar for hyttene hvis en kunde er bortreist andre steder over lengre tid. Vi er jo oppe i hyttefeltet daglig og snekrer året rundt. Så vi følger med. Og vi har bom inn og full kontroll, noe som gir ekstra trygghet for hytteeierne. I tillegg brøyter vi helt fram til døra di.

Det er kort vei til alpinanlegg som Idrefjell i Sverige og Trysilfjellet, som har Europas største alpinanlegg. Dit tar det 45 minutter å kjøre. I tillegg har vi en liten alpinbakke kun et drøyt kvarters kjøring fra hyttefeltet. For øvrig har vi fantastiske skiløyper, og mer utsikt og fjell enn mange andre områder. Også er det bare halvannen times kjøring til Røros, dit folk valfarter fra hele verden.

Ville kjøpe tomt og hytte usett

– Hva er ditt mest minnerike hyttesalg gjennom tidene?

-Ja det må være den gangen for en del år tilbake da jeg ble ringt opp midt i romjula av en kunde som skulle kjøpe tomt. Ja, bare kom på visning, sa jeg. Men denne kunden hadde ikke tid til å komme på noen visning. Jeg framholdt at det vel ikke gikk an å kjøpe hytte og tomt usett? Nei det var bare å ta ut den fineste tomta og sende faktura, sa de, det kunne da ikke være så nøye! De kjente nemlig to verdensmestere i orientering, Åge og Ingrid Hadler, (som er henholdsvis trippel og dobbel  verdensmester), som hadde kjøpt hytte av meg. Og de har tross alt vært rundt i hele verden og orientert seg, så det er ikke så nøye med den visningen, sa kunden. Tomt og hytte ble kjøpt, og kunden er og blir svært fornøyd!