Solheim hyttegrend

Aktiviteter

Engerdal Østfjell har usedvanlig fine turmuligheter så vel sommer som vinter, langs fine skiløyper og oppmerkede stier. Engerdal Østfjell byr også på et familievennlig alpinanlegg med varmestue/kafeteria, en heis og to nedfarter. Det er også flombelysning enkelte kvelder i uka. Det er mange kilometer med maskinpreparerte langrennsløyper i området. Løypene går både i skogsterreng og på fjellet. Om sommeren er dette også et førsteklasses turterreng, med blant annet gode muligheter for bærsanking.

1334229474739.MaxSize.msw-w.w-1000.msh-h.h-1000

I Femund-Engerdal har vi flotte skiforhold og godt med snø! her kan alle skivenner få oppleve hvite vidder eller late dager i solveggen.

Det er kort vei til Trysilfjellet og Idrefjäll og ca 20 km til Sølen Alpinsenter.
Femund-Engerdal tilbyr et stort nett med scooterleder, som for øvrig ikke er i konflikt med skiløypenettet. Dette gir også bevegelseshemmede muligheten til å oppleve vår fantastiske natur på vintertid.

På allmenningen finner du store variasjoner i terrengtyper, og det er godt egnede områder for alle typer småviltjakt. Femund-Engerdal er kjent for sitt sportsfiske.

Femund-Engerdal er rene paradiset for turgåere. Terreng i særklasse, sier mange. Over hele kommunen kryr det av stier, seterveger og skogsbilveger som er lette å gå og gir varierte opplevelser.

I Trysilfjellet ligger også en førsteklasses 18-hulls golfbane som slingrer seg frem i nydelig skogsterreng med en storslagen utsikt mot Trysilfjellet. Kjører du i ca en time østover og inn i Sverige kommer du til Idre, som har Sveriges «vackraste» golfbane

Sommerdrøm

Femund-Engerdal er rene paradiset for turgåere. Terreng i særklasse, sier mange. Over hele kommunen kryr det av stier, seterveger og skogsbilveger som er lette å gå og gir varierte opplevelser. De rolige fjellene som omgir dalene våre gjør fotturene til en naturskjønn opplevelse. Fra Sølenstua kan du bestige mektige Sølenfjellet i Rendalen. I Femundsmarka er det mange DNT-merkede ruter. Kommer du med Fæmund II er både Revlingen, Haugen, Røa og Sylen fine steder å starte fotturen inn i nasjonalparken. Området sørover fra Engerdal Østfjell er et flott turområde med rolige vidder, sjøer, tjern og bekker og flere topper for de spreke. Du kan starte fra Engerdal Østfjell eller fra noen a setrene lenger sør. Se på kartet, så finner du helt sikkert en tur som passer for deg og dine, med eller uten fiskestang.

Vintereventyr

I Femund-Engerdal har vi flotte skiforhold og godt med snø! Her kan alle skivenner få oppleve hvite vidder eller late dager i solveggen. For dem som setter pris på lek i snøen, er det bare fantasien som kan sette en stopper for mulighetene. Det er ypperlige forhold for lange eller korte skiturer. Ved Sølenstua finner du Sølen Alpinsenter med en heis, tre nedfarter og varmestue/kafeteria.

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka Nasjonalpark ble opprettet i 1971 og ligger nordøst i kommunen. Femundsmarka med sine slake vidder og utallige innsjøer innbyr til en opplevelse med fred, ro og stillhet. Villmarksområdet har sitt særpreg med furuskog, blokkmark, snaufjell og vann. Dette er et eldorado for turgåere og fiskere. Med fiskestang og telt kan en følge de utallige vann i marka. Fiskelykken kan ikke kjøpes, men dyrkes frem av tålmodighet og kjennskap til området. Området har også et rutenett av DNT-merkede stier. For å komme inn i marka kan en velge flere utgangspunkt. MS Fæmund II er en naturlig «vei» inn i området.

Engerdalsdagene

Engerdalsdagene er et årlig arrangement (første helga i august) hvor en rekke kjente artister har vært på besøk. Bare for å nevne noen; Smokie, DDE, Åge Aleksandersen, Kurt Nilsen, Venke Knutson, Sissel Kyrkjebø, Oluf, Oslo Gospel Choir, Return, Mannfred Manns Earth Band, Boney M osv. I tillegg til et svært godt underholdningstilbud finner du boder og stands med varer av høy kvalitet, hovedsakelig ekte håndverk. I tillegg er det tivoli for barna. Antall besøkende har de siste årene ligget på 10-15.000. Disse dagene må du simpelthen ikke gå glipp av!

Kvitvorda
IMG_2612